HR | IT | EN

Rad Istarske županije prezentiran predstavnicima austrijske Koruške

  • U ponedjeljak, 4. ožujka 2013., u Bruxellesu u zajedničkoj kući talijanske Regije Friuli- Venezia- Giulia, austrijske Regije Koruške, Kantona Sarajevo i Istarske županije predstavljeni su zadaci i funkcije ovih ureda visokim državnim službenicima i službenicama Koruške, a u okviru “Europa College”, pod vodstvom gđe. Martine Rattinger, predstavnice ureda.

    Osim gđe. Luise Poclen, predstavnice talijanske Regije Friuli- Venezia- Giulia i g. Dina Elezovića, predstavnika Kantona Sarajevo dobrodošlicu austrijskim gostima dao je i g. Dino Babić, predstavnik ureda Istarske županije pri EU koji je predstavio ulogu predstavništva u Bruxellesu i plan za 2013. godinu. Za Istarsku županiju važna je zajednička suradnja i partnerstvo, međunarodne aktivnosti i rad na zajedničkim projektima, stoga je i zajedničko sjedište ovih četriju regija od velike važnosti.

    Također, predstavljen je inovativan pristup projekta SEED kroz koji Ured u Bruxellesu omogućava građanima pristup informacijama o EU mogućnostima i oglašavanje eGovernment usluga koje su dostupne Istarskim korisnicima. SEED provodi Istarska županija, zajedno sa partnera iz 7 europskih zemalja. LCD ekrani pokrenuti su Puli i Pazinu sredinom veljače, a namijenjeni su svim građanima Istarske županije kako bi se podigla svijest građana o postojećim e-sadržajima i e-Uslugama javnih institucija.

    05.03.2013.