HR | IT | EN

Radionica „Programi Unije“ održana u Centru za EU i međunarodnu suradnju

  • U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Balama danas, 5. ožujka održana je radionica „Programi Unije“, u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije.

    Radionica „Programi Unije“ treća je radionica ciklusa stručnih edukacija pod nazivom EU fondovi i uspješno upravljanje EU projektima - europski alati za lokalni i regionalni razvoj. Na radionici je predstavljena strategija Europske komisije EUROPA 2020 te novi Programi Unije dostupni za razdoblje 2014.-2020., a radi se o programima Horizon 2020, COSME; Creative Europe, Erasmus +, Programe EaSI, CEF te drugi. Polaznici su na radionici saznali koje su projektne ideje prihvatljive za apliciranje na pojedini program, dosadašnja iskustva u korištenju Programa Unije te prednosti i nedostatke različitih programa na primjerima iz prakse. Zatim su na praktičnom primjeru imali priliku razviti projektnu ideju i saznati korisne informacije o ispunjavanju projektnog obrasca.

    Na radionici, organiziranoj u sklopu EU projekta AdriGov, prisustvovalo je gotovo četrdeset sudionika iz jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnika udruga, agencija, malog i srednjeg poduzetništva te civilnog društva.

    05.03.2014.