HR | IT | EN

Radionice o strateškom planiranju na regionalnoj razini i novom programskom razdoblju u Balama

  • U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Balama u ponedjeljak, 9. prosinca započela je dvodnevna radionica „Strateško planiranje na regionalnoj razini“ i „Smjernice za programsko razdoblje 2014.-2020.“ na kojoj sudjeluju djelatnici istarskih općina i gradova te županijskih agencija. Radionica se održava u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije u sklopu EU projekta AdriGov.

    Tijekom dvodnevne radionice četrdesetak sudionika dobit će informacije o strukturnim fondovima, njihovom korištenju te strateškim dokumentima za razdoblje 2014.-2020.

    Uvodnu riječ je dao pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove, Oriano Otočan koji je naglasio važnost pripreme velikih infrastrukturnih i razvojnih projekata, međutim i zaključio kako nacionalna razina nije pripremila fond za pripremu, pretfinanciranje i sufinanciranje takvih projekata što je preveliko opterećenje za jedinice lokalne i regionalne samouprave. Uz Otočana, prisutnima su se obratili i predstavnici regije Marche, Friuli-Venezia-Giulia i Molise koje su ujedno partneri na ovom projektu.

    Pokazani su i primjeri dobre prakse iz regije Friuli-Venezia-Giulia, a drugog je dana radionice, u utorak 10. sudionicima obratiti predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstva poljoprivrede sa prezentacijama operativnih programa za buduće financijsko razdoblje.

    10.12.2013.