HR | IT | EN

Sastanak partnera projekta Alterenergy u Rovinju

  • U sklopu projekta EU Alterenergy u Rovinju je 16. i 17. prosinca 2014. godine održan VII. Sastanak projektnih partnera na kojem se okupilo 17 partnera iz 8 zemalja koji surađuju na provođenju projekta i projektnih aktivnosti povezanih sa obnovljivim izvorima energije i energetskom održivosti.

    Cilj ovog projektnog sastanka bila je koordinacija projektnih partnera u provođenju aktivnosti na radnim paketima, razmjena iskustva, pitanja i rješavanje mogućih problema. Obveza je projektnog partnerstva održati barem dva ovakva sastanka radi što učinkovitijeg upravljanja projektom koji ulazi u zadnju godinu provođenja. Veliku pozornost usmjerilo se na aktivnosti povezane sa investicijama u odabranim zajednicama projekta. U Istarskoj županiji to su Grad Buzet i Grad Novigrad čije investicije kroz projekt Alterenergy iznose 190.000€. Istarska razvojna energetska agencija IRENA predstavila je u sklopu projekta energetsko stanje u Istarskoj županiji, dok su predstavnici gradova Buzeta i Novigrada predstavili svoj rad vezan za energetsku održivost i projekt Alterenergy u svojim zajednicama.

    Ideja projekta ALTERENERGY je fokusiranje na male zajednice sa manje od 10.000 stanovnika koje predstavljaju najrašireniji oblik naselja na području cijelog Jadrana, zbog što učinkovitije implementacije održivih modela, dobrog integriranja sa okolinom i lakšeg uključivanja stanovništva u samu problematiku održive energije. Istarska županija kao partner sudjeluje u ovom projektu sa budžetom od 3.648.000,00 kuna koji je osiguran iz programa IPA Adriatic 2007-2013.

    22.12.2014.