HR | IT | EN

Švicarski studenti posjetili predstavništvo Istarske županije

  • U utorak, 27. ožujka, aktivnosti međunarodne suradnje Istarske županije predstavljeni su kao primjeri dobre prakse studentima iz švicarskog grada Zuricha. Studenti, na studijskom putovanju u glavnom gradu Europske unije su posjetili zajedničko sjedište talijanske regije Friuli Venezia Giulia, Kantona Sarajevo, austrijske Koruške i Istarske županije.

    Predstavnik Istarske županije pri EU institucijama, Dino Babić, predstavio je glavne ciljeve i aktivnosti Odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije te postignute rezultate u bilateralnim i multilateralnim odnosima.

    Predstavljeni su također europski projekti provedeni u Istarskoj županiji proteklih godina te uloga i perspektive Istre i Hrvatske u nadolazećem izazovu ulaska u Uniju.

    Posebnu pozornost mladih posjetitelja i njihovih profesora privukli su projekti iz informacijskog i komunikacijskog sektora kao projekt PITAGORA, koji analizira i stvara podlogu za postavljanje javne širokopojasne komunikacijske mreže u Istarskoj županiji. Prezentiran je i projekt SEED, također financiran od strane Europske komisije kroz program za kompetitivnost i inovacije CIP PSP ICT, s ciljem podizanja svijesti građana o postojećim eGovernment uslugama te uvođenja novih javnih usluga građanima koristeći inovativne tehnologije.

    27.03.2012.