HR | IT | EN

Stancija 1904. iz Smoljanci proglašena Europskom destinacijom izvrsnosti (EDEN)

  • Najljepšim europskim turističkim odredištima u Bruxellesu su 11. i 12. studenoga dodijeljene nagrade EDEN – Europska destinacija izvrsnosti. Tema ovogodišnje dodjele bila je „Turizam bez prepreka“ koji je prilagođen djeci, starijima, bolesnima i osobama s posebnim potrebama, a natjecale su se članice Europske unije. Prestižnu titulu EDEN osvojio je Ruralni turizam Stancija 1904. iz Smoljanci pokraj Svetvinčenta, koji je proglašen ovogodišnjim hrvatskim nacionalnim pobjednikom.

    Nakon što je vlasnica Stancije 1904. Draženka Moll potpisala Briselsku konvenciju, Europska komisija i službeno je uvrstila Stanciju u Europsku mrežu turističkih dragocjenosti Europe.

    - Veliko je zadovoljstvo i značaj biti proglašen jednom od destinacija izvrsnosti na EU razini, osobito u godini u kojoj je Hrvatska postala punopravnom članicom Europske unije, rekla je Moll.

    U prostorijama Europske komisije, uz stručne radionice, održano je predstavljanje svih EDEN pobjednika iz 18 različitih europskih zemalja. Predstavništvo Istarske županije pri EU institucijama dalo je snažnu potporu u predstavljanju Stancije 1904., uz koju je održana i promocija Istre, istarskih proizvoda i vrijednosti.

    12.11.2013.