HR | IT | EN

Studijski posjet LAG-i OPENLEADER putem projekta AGROWINE

  • Istarska županija je 17. lipnja, putem projekta AGROWINE, kojeg financira talijanska regija Friuli-Venezia-Giulia, organizirala studijski posjet Lokalnoj akcijskoj grupi (LAG) "OPENLEADER" u mjestu Malborghetto na sjeveru te talijanske regije. Na putovanju je sudjelovalo 40-ak sudionika iz Istre - predstavnika gradova i općina, Istarske županije, Agencije za ruralni razvoj Istre te proizvođača tipičnih proizvoda koji su se upoznali sa radom LAG-e te njezinim uspješnim inicijativama provedenim posljednjih godina na teritoriju LAG-e. Posjetitelji su upoznali rad poljoprivrednog gospodarstva Faleschini, koji proizvodi voće i povrće na ekološki način, putem EU programa LEADER financirao je plastenike, tehničku opremu, laboratorij za ispitivanje i konzerviranje hrane te time zaokružio proces od same ideje do plasiranja svojih proizvoda na tržište.

    Mogli su upoznati i uspješnu priču obiteljskog projekta smještajnog objekta Bed&breakfest "Ta famme", koji je također financiran putem LAG-e, a podrazumijeva smještaj u tipično uređenim sobama, doručak sa isključivo lokalnim proizvodima te promocijski paket u vidu brošura, web stranice, vizitki i dr.

    Sudionici putovanja imali su prilike vidjeti i kako je EU novcem uređena plaža te kupljena sportsko-rekreacijska oprema na jezeru Raibl, te osmišljen i opremljen adrenalinski park "Sella Nevea".

    18.06.2013.