HR | IT | EN

Susret izaslanstava Vojvodine i Istarske županije

  • Potpredsjednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informiranje Slaviša Grujić sa suradnicima boravi u Istri. Tim su povodom, goste iz Vojovodine primili župan Valter Flego i pročelnici Oriano Otočan i Vladimir Torbica.

    Razgovarali su o suradnji na području kulture, u čemu središnje mjesto imaju "Dani Vojvodine u Istri", koji će se, ove godine, održati u prosincu. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se održava od 2001. godine – naizmjenično svake godine u drugoj regiji - kao "Dani Istre u Vojvodini" i "Dani Vojvodine u Istri". Programi se odvijaju na tri razine - političkoj, gospodarskoj ( turističkoj ) i kulturnoj. Ove će godine Vojvodina biti partner na Sajmu knjiga u Puli. Bit će to prigoda da se istarskoj kulturnoj javnosti predstavi veći broj vojvođanskih književnika i izdavača. S obzirom na istarska iskustva u privlačenju sredstava iz europskih fondova, razgovaralo se o multilateralnoj suradnji i zajedničkom radu na predstavljanju mnogih vojvođanskih projekata u drugim europskim regijama.

    Ne manje važni, bili su razgovori o turističkoj suradnji. Sada, na kraju turističke sezone, može se govoriti o većem dolasku Vojvođana na naš poluotok. Gospodin Grujić nije krio oduševljenje našom zemljom, gostoprimstvom naših ljudi, te izjavio kako je, od svih regija, suradnja s Istarskom županijom najvažnija za Vojvodinu.

    04.09.2013.