HR | IT | EN

Susreti i sastanci tijekom radnog posjeta pročelnika Otočana Bruxellesu

  • Tijekom dvodnevnog boravka županijskog pročelnika za međunarodnu suradnju i europske poslove Oriana Otočana u Bruxellesu, u četvrtak, 30. siječnja, povodom zasjedanja plenarne sjednice Odbora regija Europske unije održan je radni sastanak Jadransko-jonske interregionalne grupe koja djeluje u sklopu navedene institucije.

    Pročelnik Otočan aktivno je doprinio definiranju uloge i aktivnosti grupe u izradi Jadransko-jonske strategije. Prema zahtjevu Europskog vijeća, Strategija mora biti dovršena prije kraja 2014. godine, a Istarska županija aktivno se založila u konzultacijama koje su trajale do 17. siječnja.

    Slijedio je sastanak s direktorom predstavništva njemačke savezne države Baden-Württemberg na temu jačanja započete suradnje i implementacije aktivnosti od zajedničkog interesa.

    Radni posjet Bruxellesu pročelnik Otočan okončao je susretom s predstavnicima Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri EU te s voditeljicom Predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Bruxellesu, s kojima je razgovarao o strukturnim fondovima EU.

    31.01.2014.