HR | IT | EN

Svečanom konferencijom u Veneciji lansiran program INTERREG Italija-Hrvatska 2014.-2020.

  • Predstavnici Istarske županije sudjelovali su 8. i 9. studenoga 2016. u Veneciji na svečanoj konferenciji povodom početka provedbe INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska u Programskom razdoblju 2014.-2020. Konferencija je otvorena govorima visokih predstavnika institucija Europske unije i država članica koje sudjeluju u programu, nakon čega su uslijedile dvije panel diskusije. Prva je bila posvećena samom programu Italija-Hrvatska, a tema druge bili su drugi prekogranični pomorski programi u Jadranskom bazenu, čiji je fokus usmjeren na pomorski kontekst.

    Drugi dan konferencije bio je posvećen logici programa Italija-Hrvatska. Zajedničko tajništvo brojnim je sudionicima pružilo informacije o tehničkoj orijentaciji potencijalnih prijavitelja za 1. poziv za dostavu projektnih prijedloga, i to u smislu pristupa, prioriteta i financijskih alokacija. Nadalje, održane su i četiri paralelne radionice traženja partnerstava i generiranja ideja nakon čega su potencijalni prijavitelji sudionicima prezentirali svoje projektne ideje.

    Na oba dana konferencije sudjelovalo je više od 300 sudionika koji su predstavljali zainteresirane institucije i organizacije s cijelog programskog područja.

    17.11.2016.