HR | IT | EN

Najava Tjedna EU fondova 2017.

 • Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, najavljuje održavanje informativno-edukativnog događaja pod nazivom „Tjedan EU fondova“ koji će se održati od 24. do 28. travnja 2017. u hotelu Sheraton u Zagrebu (Ulica kneza Borne 2).

  Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti o korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova). Svrha koordinacije je osiguranje pravovremene podrške i jačanja postojećih kapaciteta državne i javne uprave, jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, nevladinih organizacija, znanstvenog sektora i drugih potencijalnih korisnika u aspektima ključnim za uspješno korištenje sredstava iz ESI fondova.

  Cilj ovog petodnevnog događanja je široj javnosti i potencijalnim korisnicima predstaviti mogućnosti korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova, kao i dobrobiti koju oni nose Republici Hrvatskoj. U okviru svakog pojedinog dana predstavit će se mogućnosti financiranja iz različitih tematskih područja ulaganja u financijskoj perspektivi 2014.-2020., prikazati primjeri dobre prakse i razmijeniti iskustva kroz panel diskusije.

  Detaljan program „Tjedna EU fondova“: http://www.strukturnifondovi.hr/UserDocsImages/Novosti/Objedinjeni%20program%20Tjedna%20EU%20fondova%2019.4..pdf

  Program nije u cijelosti potvrđen stoga su moguće manje izmjene.

  Za sudjelovanje na ovom događaju potrebno je prijaviti se putem online obrazaca koji se nalaze u nastavku i to, sukladno interesu i mogućnostima za sudjelovanje, za svaki dan posebno.

  1. dan - Svečano otvorenje Tjedna EU fondova, dodjela nagrada za Najuspješniji lokalni EU projekt i panel rasprava „„Provedba EU fondova i budućnost kohezijske politike“ (Sudjelovanje u programu moguće je uz pozivnicu.)

  2. dan - „Europska teritorijalna suradnja“

  3. dan - „Program ruralnog razvoja“

  4. dan - „Operativni program Konkurentnost i kohezija“

  5. dan - „Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali“

  Potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena dobit ćete najkasnije jedan dan uoči održavanja događaja za koji ste se prijavili.

  21.04.2017.