HR | IT | EN

Turistička ponuda Istre predstavljena turoperatorima, agencijama i novinarima s američkog tržišta

  • Ured Istarske županije u New Yorku – Istrian Information Centre, u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije, u New Yorku je 27. veljače organizirao radni ručak na kojem je pred 40 američkih turoperatora, turističkih agenata i novinara, predstavljen istarski turizam i enogastronomija. Na radnom ručku sudjelovali su Marina Rogina, konzul gerant u Generalnom konzulatu RH u SAD-u te Danijel Međan, zamjenik stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima. Istarsku županiju predstavljali su direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević te pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije Oriano Otočan. Također, održani su pojedinačni susreti s važnim potencijalnim poslovnim partnerima na području turizma s ciljem povećanja broja američkih turista u Istri. Osim Istarske županije i istarskog TZ-a, u predstavljanju vlastitih turističkih kapaciteta sudjelovale su i turističke kompanije Maistra i Istraturist.

    Istarski turizam predstavljen je 28. veljače na poslovnoj radionici promocije hrvatskog turizma „Sell Croatia“ u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku. Uz Istru, na radionici „Sell Croatia“ predstavile su se Dubrovačko-neretvanska i Primorsko-goranska županija, Grad Zagreb te hrvatske turističke agencije koje posluju na sjevernoameričkom tržištu.

    Predstavljanje je nastavljeno na trodnevnom turističkom sajmu New York Times Travel Show, koji se od 28. veljače do 2. ožujka održao u njujorškom Javits centru. Radi se o najvećem američkom turističkom sajmu na kojemu je ove godine svoju ponudu predstavilo više od 500 izlagača i koji je zabilježio više od 25.000 posjetitelja. Turizam Istarske županija se po prvi puta predstavio na ovom sajmu, i to u suradnji s HTZ-om te turističkim zajednicama iz nekoliko drugih hrvatskih županija. Hrvatski štandovi bili su odlično posjećeni u sve dane trajanja sajma, što je potvrda velike popularnosti Hrvatske u SAD-u.

    05.03.2014.