HR | IT | EN

U HGK – Županijskoj komori Pula održana edukacija za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu

 • Sekcija Zajednice obiteljskog turizma HGK – Županijske komore Pula, Istarska županija i Turistička zajednica Grada Pule organizirale su u utorak, 14. svibnja, u ŽK Pula radionicu Suradnjom u destinaciji do bolje popunjenosti kapaciteta.

  Radionica je organizirana u sklopu provedbe projekta Blutoursystem kako bi se pridonijelo boljem poslovanju i popunjenosti smještajnih objekata te radi informiranja pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu o aktualnostima u turističkoj ponudi destinacije.

  Predstavljen je primjer dobre prakse povezivanja poduzetnika s Barbanštine Istra Outdoor Experience, koji zajednički rade na stvaranju dodatne ponude destinacije i njenoj promociji. Kao primjeri korištenja digitalnih alata u poslovanju predstavljeni su inovativna aplikacija za edukaciju iznajmljivača Booking Monster Croatia te aplikacija Go – Istria za povezivanje gostiju s turističkom ponudom.

  Projekt Blutoursystem odobren je za financiranje iz Programa INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. u sklopu prioritetne osi 1 – Plave inovacije, specifičnog cilja 1.1 – Unaprijediti okvirne uvjete za inovacije u relevantnim sektorima plavoga gospodarstva u Programskom području. Projekt Blutoursystem identificira nove prekogranične turističke scenarije, povećava vještine, znanje i kapacitete sudionika te određuje multiplikativni učinak na turistički sektor.

  "Vrijednost je ovakvih skupova u tome što se iznajmljivači educiraju i razmjenjuju iskustva", rekla je zamjenica predsjednika Sekcije Astrid Glavičić. Pritom je izuzetno važno da dionici u destinaciji surađuju i podupiru se jer svi ostvaruju korist, a u konačnici se poboljšava kvaliteta turističke ponude te se postiže veća konkurentnost na tržištu.

  16.05.2019.