HR | IT | EN

U Istarskoj županiji održan prijem praktikanata na projektu Istra Inspirit

  • Posredstvom organizacije za mobilnost studenata AIESEC te u sklopu programa prekogranične suradnje CroAction, četvero mladih studenata, Cinzia Dente i Sabrina Bellenzier iz Italije, Lucie Bednaříková iz Češke te Waldemar Pilarz iz Poljske, ovog je ljeta dobilo priliku za stjecanje radne prakse i novih iskustava na projektu Istra Inspirit. Dobrodošlicu mladim praktikantima u sjedištu Istarske županije u utorak, 29. srpnja, zaželjele su zamjenica župana Giuseppina Rajko, pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich te voditeljica projekta Istra Inspirit Manuela Hrvatin.

    - Drago mi je da ste odabrali ovaj projekt, s nadom da će vam sudjelovanje u njemu značiti puno, kroz njegove raznolike aktivnosti, kroz stjecanje novih iskustava, upoznavanje novih krajeva, ali i kroz upoznavanje novih prijatelja iz drugih zemalja. Iskustva koja ćete steći sigurno će vam koristiti u vašim narednim aktivnostima ili pokretanju sličnih projekata u vašim sredinama, rekla je dožupanica Rajko, zaželjevši im dobrodošlicu u ime Istarske županije i župana Valtera Flega.

    Pročelnica Bosich rekla je da je mobilnost vrlo važna za mlade, jer njome stječu iskustva u različitim kulturama, upoznaju nova mjesta i sreću nove ljude. Napomenula je da je vrlo važno da mladi iz Hrvatske odlaze na praksu u europske zemlje, a da će jednog dana sigurno imati priliku ići na praksu i u cijelom svijetu. Pozvala je praktikante da promoviraju inicijativu AIESEC-a u svojim državama kako bi slijedeće godine i njihovi kolege došli u Istru.

    Manuela Hrvatin istaknula je da su praktikanti u projekt Istra Inspirit unijeli mnogo pozitivne energije, veselja i želje za rad te da su vrlo brzo postali dio tima i bili spremni raditi najrazličitije poslove. Mladi praktikanti podijelili su svoja iskustva na projektu i prisjetili se anegdota i najljepših trenutaka u zajedničkom radu. Iako su raznih struka i interesa, složili su se da će im ovo novo iskustvo popuniti životopis i pomoći u daljnjem profesionalnom razvoju.

    29.07.2014.