HR | IT | EN

U Njemačkoj održan kick-off meeting projekta DYNAMIC

 • U njemačkom gradu Wismaru je od 13. do 16. prosinca 2017. godine održan kick-off meeting u sklopu pilot projekta DYNAMIC - Towards responsive engineering curricula through europeanisation of dual higher education in sectors of Innovation & Smart Specialization.

  Projekt je to dualnog obrazovanja koje podrazumijeva studiranje uz stjecanje teorijskih znanja na visokoškolskim ustanovama te praktičnih znanja i vještina u poduzećima tijekom nastavnog procesa.

  Projekt je odobren u sklopu natječaja Erasmus+ Udruženje znanja i traje 36 mjeseci. Na spomenutom projektu partner iz Hrvatske je POLITEHNIKA PULA – Visoka tehničko-poslovna škola zajedno sa Uljanik Brodogradilštem d.d. i Holcim Hrvatskom d.o.o. a partneri suradnici su Istarska Županija i Hrvatska Gospodarska komora – Županijska komora Pula. Ostali partneri su visokoškolske ustanove i gospodarstvenici iz Njemačke, Austrije, Bugarske i Rumunjske: Hochschule Wismar, Njemačka; Fachhoschule Joanneum, Graz, Austrija; University „Lucian Blaga“, Sibiu, Rumunjska; Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, Rumunjska; Continental Automotive Systems Sibiu, Rumunjska; German-Bulgarian Chamber of Commerce and Industry, Bugarska; Technical University Varna, Bugarska; Keppel FELS Baltech Ltd, Bugarska; MTG-Dolphin PLC, Bugarska i RAABE Bulgaria Ltd, Bugarska.

  Na susretu partnera projekta Hrvatsku su predstavljali mr.sc. Davor Mišković, dr.sc. Rosana Lucijetić, Tamara Žufić Košara sa Politehnike Pula, Denis Jambrošić iz Uljanik Brodogradilišta d.d. i Dalibor Fable iz Holcim Hrvatske d.o.o, koji su u ime svojih institucija službeno potpisali partnerski ugovor.

  Projekt DYNAMIC izdvojen je od strane Europske komisije kao prva inicijativa uvođenja dualnog načina studiranja u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

  Politehnika Pula putem ovog pilot projekta prva je visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja je započela sa provođenjem implementacije dualnog načina studiranja u visokom obrazovanju.

  08.01.2018.