HR | IT | EN

U Pescari održan 8. sastanak partnera projekta EA SEA-WAY

  • U sklopu projekta EA SEA-WAY održan je 8. sastanak partnerskih institucija u Pescari 30. i 31. ožujka na kojem je sudjelovala i predstavnica Istarske županije. Sastanku su prisustvovali partneri iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Grčke i Albanije koji zajednički surađuju na implementaciji aktivnosti u projektu.

    Na dvodnevnom sastanku projektni partneri predstavili su aktivnosti do sada provedene kroz radne pakete, dogovorene su potrebne izmjene proračuna i plan aktivnosti u zadnja tri mjeseca provedbe projekta. Poseban naglasak dan je na organizaciju finalne konferencije koja će se održati Dubrovniku u svibnju te se razgovaralo također o sklapanju prekograničnih sporazuma u cilju daljnjeg unaprjeđenja putničkog prometa u Jadranko – jonskoj regiji.

    Projekt EA SEA-WAY (Europe Adriatic SEA-WAY) sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru programa IPA Jadranska prekogranična suradnja 2007. – 2013. i završava 30. lipnja 2016. te se očekuje poseban napor svih partnerskih institucija kako bi se planirane aktivnosti u zadanom roku provele uz očekivane rezultate.

    05.04.2016.