HR | IT | EN

U Puli održan trening profesora na temu ljudskih prava u doba digitalnog građanstva

  • U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Puli, u petak, 7. listopada 2016., održan je trening profesora istarskih srednjih škola, kojim su započele aktivnosti treće, posljednje, godine provedbe EU projekta Do the Right(s) Thing! Na treningu čija je tema bila „Ljudska prava u doba digitalnog građanstva“ sudjelovalo je 14 profesorica iz 10 srednjih škola, a održale su ga edukatorice iz Centra za građanske inicijative Poreč Sniježana Matejčić i Sunčica Damjanović.

    Nakon predstavljanja prošlogodišnjih rezultata i očekivanih aktivnosti u školskoj godini 2016./2017. od strane koordinatorice projekta, voditeljice radionica upoznale su profesorice s edukativnim materijalima i metodologijom za provedbu Edukativnih radionica podizanja svijesti u svojim razredima. Trening je obilježio vrlo veliki interes profesorica za ovu specifičnu i vrlo aktualnu temu ljudskog prava.

    Tema „Ljudska prava u doba digitalnog građanstva“ u fokusu je posljednje godine provedbe projekta Do the Right(s) Thing!, a obrađivat će se u svim projektnim aktivnostima kroz tri podteme: zaštita ljudskih prava u digitalno doba, cyber prostor i ljudska prava – prilike i prijetnje te nejednakost u pristupu fundamentalnom pravu digitalnog građanstva.

    Projekt Do the Right(s) Thing! u Istarskoj županiji i regijama Toskani i Normandiji provodi se od ožujka 2014. do ožujka 2017. godine, a sufinanciran je iz programa Europske komisije EuropeAid, natječaja NSA/LA – Local Authorities in Development. Glavni cilj projekta je promicanje kulture koja podržava ljudska prava, mir i globalni razvoj među mladim Europljanima u Italiji, Hrvatskoj i Francuskoj radi izgradnje pravednije budućnosti bez siromaštva i konflikata, a primarne ciljne skupine učenici srednjih škola, srednjoškolski profesori te lokalne vlasti i donositelji odluka na lokalnoj i regionalnoj razini.

    10.10.2016.