HR | IT | EN

U Rimu održan 3. transnacionalni sastanak u sklopu projekta +Resilient

  • Treći transnacionalni sastanak EU projekta +Resilient (Otvoreni Resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo) održan je 15. i 16.10.2019. u Rimu gdje su se projektni partneri okupili kako bi rezimirali već provedene aktivnosti, te se pripremili na novi ciklus aktivnosti koji je planiran u narednom projektnom razdoblju. Od projektnih partnera na sastanku su sudjelovali Istarska županija, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Regija Veneto kao vodeći partner, Sveučilište AIX-Marseilles, RCDI Razvojna i inovacijska mreža, REMTH – Regija Istočne Makedonije i Trakije, Gospodarska komora Trevisa i Belluna, Tehonloški institut Aragon, GFOSS – Grčki savez otvorenih tehnologija, UOC - Otvoreno učilište Katalonije, PRIZMA – Fondacija za poboljšanje mogućnosti zapošljavanja, ANCI - Nacionalni savez talijanskih općina i UCCIAL - Savez gospodarskih komora i industrije Albanije.

    Projekt +Resilient financiran je iz Programa Interreg Mediteran 2014.-2020. a cilj mu je umrežavanje 4-helix partnerstva 8 Mediteranskih zemalja kako bi se potaknula potreba za inovacijama koje će povećati konkurentnost društveno odgovornih malih i srednjih poduzeća i otvaranje novih radnih mjesta s posebnim naglaskom na tvrtke koje posluju u domeni društvenog poduzetništva. Opći cilj projekta je pozitivan utjecaj na prilagodbu/izmjenu različitih strukturnih elemenata upravljanja klasterima dionika sa visokim društvenom odgovornošću, ujednačavanjem dinamike inovacija vođenih tehnologijom, otvorenim bazama podataka i primjerima uspješnih modela na transnacionalnom nivou.

    Vremensko razdoblje trajanja projekta je od 01.02.2018. do 31.01.2022., ukupna vrijednost projekta iznosi 3.578.529,80 € od čega je proračun Istarske županije 181.950,00 €.

    18.10.2019.