HR | IT | EN

U Rovinju održana završna konferencija projekta Pitagora

  • Tvrtka San Polo d.o.o. u suradnji s Istarskom županijom organizirala je 18.travnja 2014. godine u Rovinju završnu konferenciju projekta Pitagora. San Polo d.o.o. je partner, a Istarska županija suradnik na ovom projektu vrijednom gotovo 2 milijuna eura, koji ima za cilj stvoriti jadransku ICT platformu kao rezultat ispitanih i dogovorenih servisa/metodologija koja će utjecati na razvoj ICT infrastrukture na Jadranu, potrebe malih i srednjih poduzetnika u terminima IC tehnologije te na razvoj novih ICT aplikacija za javni sektor.

    Konferenciju, kojoj je prisustvovalo 35 ljudi iz javnog i privatnog sektora, otvorio je dogradonačelnik Grada Rovinja Marino Budicin kao predstavnik domaćina, dok su nazočne pozdravili dožupanica Istarske županije Viviana Benussi, načelnik Istarske županije Valerio Drandić, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Oriano Otočan i direktor poduzeća San Polo d.o.o. Gianclaudio Pellizzer.

    Na konferenciji su prikazani rezultati višegodišnjeg rada na projektu koji su Istarskoj županiji donijeli 6 projekata svjetlovodne mreže na području nekoliko istarskih gradova koji će se u budućnosti iskoristiti kao podloge za buduća projektiranja trasa te postavljanje kablova i instalacija. Konačni cilj je da se svjetlovodna distributivna mreža usvoji kao komunalna infrastruktura jedinica lokalne i regionalne samouprave.

    28.04.2014.