HR | IT | EN

U sklopu EU projekta 3D FOR VET održan 2. trening profesora

 • Prošlog je tjedna u austrijskom Villachu održan drugi trening profesora u sklopu EU projekta 3D FOR VET – Strateška partnerstva za razvoj 3D kompetencija u kojem sudjeluju Istarska županija, Tehnička škola Pula i Javna ustanova METRIS.

  U 3D tehnologijama prednjači upravo austrijski partner – Koruško sveučilište primjenjivih znanosti, koje su profesori srednjih strukovnih škola iz zemlja partnera posjetili. Tijekom četverodnevnog boravka u Austriji od 1. do 4. prosinca 2018. godine, profesori Tehničke škole Pula imali su prilike s litvanskim i poljskim kolegama pohađati trening 3D tehnologija kako bi postigli značajne i visoko stručne vještine i kompetencije u primjeni novih 3D tehnologija.

  Sljedeći četverodnevni trening profesora održat će se u organizaciji Javne ustanove METRIS u Puli, na temu ispitivanja kvalitete 3D printanih predmeta.

  Cilj projekta je učenike tehničkih i strukovnih srednjih škola učiniti konkurentnijima na tržištu rada kroz korištenje 3D tehnologije u formalnom obrazovanju.

  Vodeći partner projekta je Istarska županija, a partneri su Fachhochschule Karnten, Vojvodstvo Malopolska, Tehnička škola Pula, METRIS- Centar za istraživanje materijala, Viesoji istaiga Panevezio profesinio rengimo centras, Zespol Szkol nr 2 im. Jana Pawla w Miechowie.

  Ukupni proračun projekta je 250.585,00 €

  Program: Erasmus +

  10.12.2018.