HR | IT | EN

U sklopu EU tjedna predstavljen projekt DYNAMIC

  • U utorak, 08. svibnja 2018. godine, u organizaciji Politehnike Pula, novinarima je predstavljen pilot projekt pod nazivom „Towards responsive engineering curricula through europeanisation of dual higher education in sectors of Innovation & Smart Specialization - DYNAMIC“ . Riječ je o projektu dualnog obrazovanja koji podrazumijeva studiranje uz stjecanje teorijskih znanja na visokoškolskim ustanovama te praktičnih znanja i vještina u poduzećima tijekom nastavnog procesa.

    Projekt je odobren u sklopu natječaja Erasmus+ Udruženje znanja i traje 36 mjeseci. Na spomenutom projektu partner iz Hrvatske je POLITEHNIKA PULA – Visoka tehničko-poslovna škola zajedno sa Uljanik Brodogradilštem d.d. i Holcim Hrvatskom d.o.o. a partneri suradnici su Istarska Županija i Hrvatska Gospodarska komora – Županijska komora Pula. Ostali partneri su visokoškolske ustanove i gospodarstvenici iz Njemačke, Austrije, Bugarske i Rumunjske: Hochschule Wismar, Njemačka; Fachhoschule Joanneum, Graz, Austrija; University „Lucian Blaga“, Sibiu, Rumunjska; Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, Rumunjska; Continental Automotive Systems Sibiu, Rumunjska; German-Bulgarian Chamber of Commerce and Industry, Bugarska; Technical University Varna, Bugarska; Keppel FELS Baltech Ltd, Bugarska; MTG-Dolphin PLC, Bugarska i RAABE Bulgaria Ltd, Bugarska.

    Projekt su predstavili dekan Davor Mišković i Tamara Žufić Košara sa Politehnike Pula, Denis Jambrošić iz Uljanik Brodogradilišta d.d. i Dalibor Fable iz Holcim Hrvatske d.o.o. U sklopu projekta su u Hrvatskoj održane tri regionalne fokus grupe koje bi trebale definirati modalitete praktičnog dijela dualnog načina obrazovanja. Pet studenata sa Politehnike Pula uključeno je u pilot aktivnosti projekta. Na predstavljanju je najavljen i transnacionalni sastanak svih partnera projekta početkom lipnja 2018. u Puli.

    Projekt DYNAMIC izdvojen je od strane Europske komisije kao prva inicijativa uvođenja dualnog načina studiranja u Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj. Politehnika Pula putem ovog pilot projekta prva je visokoškolska ustanova u Hrvatskoj koja je započela sa provođenjem implementacije dualnog načina studiranja u visokom obrazovanju.

    08.05.2018.