HR | IT | EN

U Splitu održan seminar „Connecting Public Authorities and Educational Institutions in Erasmus+”

  • S ciljem povezivanja tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave i obrazovnih ustanova u osmišljavanju Erasmus+ projekata, od 9. do 11. studenoga u hotelu Le Méridien Lav u Splitu održan je Kontaktni seminar pod nazivom „Connecting Public Authorities and Educational Institutions in Erasmus+“. Seminar, u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije okupio je predstavnike lokalnih i regionalnih samouprava i predstavnike iz područja predškolskog i školskog obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih.

    Seminar je sudionicima omogućio pronalazak europskih partnera sličnih interesa kako bi razvili projektne ideje usmjerene na modernizaciju i internacionalizaciju sektora obrazovanja i osposobljavanja za nova Erasmus+ strateška partnerstva u području predškolskog i školskog obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih. Također, sudionici su dobili priliku za razmjenu iskustava, stvaranje nove međusektorske i transverzalne suradnje, upoznavanje s mogućnostima za financiranje i suradnju kroz program Erasmus+ kao i s uspješnim primjerima projekata tijela lokalnih i regionalnih vlasti i obrazovnih ustanova u području obrazovanja i osposobljavanja.

    Na seminaru „Connecting Public Authorities and Educational Institutions in Erasmus+“ sudjelovalo je gotovo 90 sudionika iz 21 europske zemlje: Belgije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Latvije, Litve, Makedonije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Slovenije, Španjolske, Švedske, Ujedinjenoga Kraljevstva i Hrvatske.

    Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine, a za njegovu provedbu na području Republike Hrvatske zadužena je Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

    17.11.2016.