HR | IT | EN

U Trstu održan Dijalog s građanima s potpredsjednicom Europske komisije Viviane Reding

  • Više od 500 građana iz Hrvatske, Italije, Austrije i Slovenije u ponedjeljak, 16. rujna, sudjelovalo je u Trstu na Dijalogu s građanima s potpredsjednicom Europske komisije Viviane Reding i talijanskim ministrom za europske poslove Enzom Moaverom Milanesijem. Sudjelovanje hrvatskih građana organiziralo je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, a na dijalog s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe iz Pule su se autobusom uputili i građani iz Istarske županije.

    Dijalog s građanima Europska komisija organizira povodom Europske godine građana 2013., a konferencija u Trstu 29. je u nizu dijaloga povjerenika Europske komisije s građanima na području cijele Europske unije, u društvu lokalnih političara i članova Europskog parlamenta.

    Debata u Trstu bila je usmjerena na tri teme – ekonomsku krizu, građanska prava i budućnost Europe. Brojni građani imali su priliku postaviti pitanja o aktualnim temama poput nezaposlenosti mladih u EU, GMO uzgoju, građanskog aktivizma, pravosuđa, korupcije, izvještavanja nacionalnih medija o aktualnostima iz EU, na koja im je potpredsjednica Reding spremno odgovarala. U debatu su bili uključeni svi sudionici Dijaloga s građanima, budući da su imali priliku odgovoriti na razna pitanja postavljena od strane organizatora.

    17.09.2013.