HR | IT | EN

Upis polaznika na PDS “Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj”

 • Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ raspisuje natječaj za upis polaznika na poslijediplomski specijalistički studij: “Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj”. Cilj studija je omogućiti polaznicima stjecanje suvremenog znanja i aplikacija ekonomske teorije na razini funkcioniranja integriranog sustava gospodarstava što je posebno značajno jer je Republika Hrvatska punopravna članica EU-a već tri godine.

  Polaznicima studija predstavit će se sveobuhvatna i kritička analiza procesa europskih ekonomskih integracija, gdje će naglasak biti na javnu politiku i njene implikacije na poslovnu strategiju u europskom okruženju. Polaznici će steći znanje o djelovanju EU-a, osnivanju trgovačkih društava, politici regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, zaštiti okoliša i društveno-odgovornom poslovanju u EU, tržištu rada EU-a; programima i fondovima Europske unije.

  Studij je namijenjen:

  - kandidatima koji rade ili žele raditi na različitim poslovima u/i s ujedinjenom Europom;

  - mladim ljudima koji će se zapošljavati u pojedinim hrvatskim državnim institucijama, civilnim udrugama, gospodarskim subjektima koja će nužno surađivati sa sličnim institucijama EU;

  - kandidatima koji rade ili žele raditi na ekonomsko-razvojnim projektima regionalnog i lokalnog razvoja u Hrvatskoj ili Europskoj uniji;

  - privatnim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji se žele pripremiti za nastup na zajedničkom europskom tržištu.

  Prijave za upis na studij su u tijeku i traju do 16.listopada 2017. godine.

  Više informacija možete pronaći na https://www.fet.unipu.hr/fet/studijski_programi/specijalisticki_poslijediplomski_studiji/europske_integracije_regionalni_i_lokalni_ekonomski_razvoj i na broj telefona 052/377-068.

  28.09.2017.