HR | IT | EN

Završen projekt “Energetska obnova zgrade Osnovne škole Ivana Batelića - Raša“

  • Zavšen je projekt “Energetska obnova zgrade Osnovne škole Ivana Batelića - Raša” kojim su u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. - 2020. sufinancirani radovi na energetskoj obnovi- toplinska izolacija dijela poda, ravnih krovova iznad grijanog prostora, stropa prema negrijanom podrumu i vanjskom prostoru te vanjskih zidova, zamjena vanjske stolarije, zamjena unutarnje rasvjete učinkovitijom, ugradnja termostatskih ventila, ventilacije prostora i djelomične klimatizacije, te odvajanje grijanja škole i dvorane. Projektom je izvršena ugradnja dizala i izvedba rampe. Planiranim zahvatom potrebna toplinska energija za grijanje centralne zgrade u odnosu na postojeću smanjuje se za oko 65 %, a izvedbom nove rasvjete ušteda snage u odnosu na postojeću instaliranu snagu iznosit će oko 37 %. Nakon provedbe energetske obnove zgrada iz energetskog razreda C prelazi u energetski razred A.

    Ravnateljica škole Greis Franković zahvalila se svima koji su bili uključeni u projekt: ”Nakon 80 godina postojanja Osnovna škola Ivana Batelića - Raša konačno je zasjala u punom sjaju, onom estetskom, ali i funkcionalnom. Za sve nas ovo jako puno znači. Izuzetno smo ponosni što smo već dotrajalu školsku zgradu uspjeli ovako kvalitetno obnoviti. Obnova nas je dodatno motivirala i potaknula da nastavimo put ka podizanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada, a sve kako bi učenici i nastavnici radili u uvjetima primjerenim 21. stoljeću te ostvarili još veće uspjehe i rezultate.“

    Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.369.398,02 HRK, od čega su ukupni prihvatljivi troškovi u iznosu od 3.248.271,45 HRK, te se Istarskoj županiji dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 1.219.088,22 HRK.

    Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Radovi na energetskoj obnovi započeli su u listopadu 2018. godine i završeni su u travnju 2019. godine, a projekt se provodio u razdoblju od 22. studenog 2016. do 7. kolovoza 2019. godine.

    19.08.2019.