HR | IT | EN

Završna konferencija projekta PROTECT

  • U prostorijama Istarske razvojne agencije 15. lipnja 2012. godine održana je završna nacionalna konferencija projekta “Integrirani europski model zaštite mediteranskih šuma od požara - PROTECT”. Konferenciju su otvorili Ljiljana Dravec, voditeljica Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša Istarske županije i voditeljica projekta, te Dino Kozlevac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije. “Istra je jedna od najzelenijih županija, a rastuća svijest o zaštiti okoliša i očuvanju šuma pridonosi i turizmu ove županije”, rekao je Kozlevac i dodao kako je riječ o jedinstvenom sustavu zaštite šuma i dobivanjem bespovratnih financijskih sredstava za navedeni projekt.

    “Istarska županija je jedan od partnera unutar devet partnera iz šest mediteranskih zemalja”, rekla je voditeljica projekta Ljiljana Dravec i pojasnila kako je Istarska županija prihvatila ovaj projekt ispred Republike Hrvatske, a snažni partneri su Javna vatraogasna postrojba Istarske županije, Natura Histrica i šumari.

    Konferenciji su također nazočili Nenad Ilisić ispred vatrogasne postrojbe, Boris Černeha ispred Hrvatskih šuma i ravnatelj Natura Histrice Elvis Zahtila koji su održali kratko predavanje o planovima zaštite od požara, održavanja šuma i planu informiranja i usavršavanja.

    Projekt se provodi u sklopu EU transnacionalnog programa suradnje MED, financira ga EU iz sredstava MED IPA 2008, a implementira ga Istarska županija, točnije Upravni odjel za održivi razvoj.

    15.06.2012.