Accessibility icon

AMPEU – informacije korisnicima u kontekstu popuštanja mjera protiv koronavirusa

3. srpnja 2020.

U koordinaciji s nadležnim tijelima, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) objavila je ažurirane podatke o mogućnosti nastavka mobilnosti u okviru EU programa iz svoje nadležnosti.

Prema najnovijim informacijama, uz obavezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, nadležne službe predlažu da se za korisnike koji bi tijekom ljeta došli u Hrvatsku primijene slični uvjeti kao i za osobe koje u našu zemlju dolaze zbog posla. To znači da strani sudionici pri dolasku u Hrvatsku trebaju posjedovati dokumentaciju kojom dokazuju razlog posjeta (a to je organizirana mobilnost u sklopu programa) uz informaciju o mjestu odnosno adresi na kojoj će boraviti te kontaktnom broju telefona i razdoblju boravka s datumom planiranog izlaska iz Republike Hrvatske.

S tim u vezi dokumentacija kojom se dokazuje razlog posjeta može biti, primjerice e-mail kojim organizacija/ustanova kao prijavitelj projekta potvrđuje korisničkoj organizaciji/sudioniku dolazak na mobilnost u sklopu projekta (naziv i broj) uz navođenje datuma početka i kraja mobilnosti te mjesto odnosno adresu gdje će se mobilnost održati.

Relevantne informacije o mogućnostima ulaska u Hrvatsku objavljene su na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci.

Onima koji svoj odgovor o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađu među najčešćim pitanjima i odgovorima dostupan je i on-line obrazac za upit putem kojeg mogu zatražiti konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska.

Navedena stranica i on-line obrazac trenutačno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike. Za sve ostale upite/informacije vezane uz dolazak u Hrvatsku dostupna je e-mail adresa: uzg.covid@mup.hr 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

 

 

 

 

Najnovije