Accessibility icon

Erasmus+ i Europske snage solidarnosti: Prvi rok za prijavu u 2021. najranije u ožujku

7. siječnja 2021.

Poziv na podnošenje projektnih prijedloga u sklopu nove generacije programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti očekuje se najranije u ožujku 2021. godine. Za razliku od prethodnih godina rok je pomaknut s veljače na ožujak zbog procesa uspostave pravnog okvira za sedmogodišnje programsko razdoblje.

Novi će program Erasmus+ (2021.-2027.) zahvaljujući proračunu čiji ukupni iznos premašuje 26 milijardi eura biti još uključiviji i inovativniji te usklađen s digitalnom i zelenom tranzicijom. Program će imati posebno važnu ulogu u ostvarivanju europskog prostora obrazovanja do 2025. i mobilizaciji sektora obrazovanja i osposobljavanja, sektora mladih i sporta za brz oporavak i budući rast. Europskim učenicima i studentima pružit će brojne nove mogućnosti.

I program Europske snage solidarnosti koji je pokrenut 2018. godine s okvirnim proračunom od 1,009 milijardi eura za razdoblje 2021.-2027. ponudit će mogućnosti za najmanje 270.000 mladih ljudi uključenih u volonterske aktivnosti i/ili projekte solidarnosti.
Zahvaljujući tome Europske snage solidarnosti nastavit će omogućavati mladima sudjelovanje u humanitarnim i drugim društveno odgovornim aktivnostima unutar Unije, ali i daleko izvan europskih granica.

Detaljnije informacije o programu Erasmus+ i programu Europske snage solidarnosti potražite na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU.

Najnovije