Accessibility icon

Europska kružna inicijative za gradove i regije

25. ožujka 2022.

Inicijativa za kružne gradove i regije (CCRI) dio je novog akcijskog plana europskog kružnog gospodarstva usvojenog u ožujku 2020. i ima za cilj podržati Zelenu tranziciju Europe jačanjem “kružnosti” na lokalnoj i regionalnoj razini.

CCRI ima za cilj podijeliti ponovljive najbolje prakse kako bi pomoglo gradovima i regijama da pronađu konkretna kružna sustavna rješenja koja odgovaraju njihovim potrebama. Kombinirajući tehničku i financijsku potporu, inicijativa pruža sveobuhvatnu podršku tijekom cijelog životnog ciklusa inicijativa urbanog i regionalnog kružnog gospodarstva. Prihvatljivi su gradovi, regije i teritorijalni klasteri koji kombiniraju javne i privatne dionike.

Cilj poziva je odabrati skupinu od deset pilot gradova, regija i teritorijalnih klastera  koji će imati koristi od četverogodišnje razmjene znanja i tehničke podrške kako bi se ubrzala njihova kružna provedba politike.

Brojni čimbenici čine ovo jedinstvenom prilikom:

  • Međunarodni tim stručnjaka za kružno gospodarstvo Ureda za koordinaciju i podršku (CCRI-CSO) nudi praktičnu i prilagođenu podršku za ubrzanje provedbe kružnog gospodarstva u vašem gradu ili regiji od 2022. do 2025. godine. Oni pružaju podršku iz prve ruke na učinkovite načine pretvaranja kružnog gospodarstva u svakodnevnu stvarnost za građane, poslodavce, privatne tvrtke i industrije te pružatelje javnih usluga u vašem gradu ili regiji.
  • Drugi vodeći gradovi i regije dijele svoje znanje i uvide temeljene na dokazima u području politike i propisa kružnog gospodarstva, kružne svijesti i prihvaćanja, kružnih tehnologija i inovativnih poslovnih modela.
  • Naučit ćete o mnoštvu inicijativa i projekata te se upoznati s javnim i privatnim akterima koji se bave testiranjem alata, provedbom planova, razvijanjem znanja i identificiranjem najboljih praksi za postizanje tranzicije kružnog gospodarstva u Europi.
  • Dobit ćete informacije iz prve ruke o nadolazećim mogućnostima financiranja

Kako se prijaviti?
Prijavite se ispunjavanjem ove ankete na engleskom prije 29. travnja 2022.

Detalje poziva za iskazivanje interesa pronađite ovdje .

Najnovije