Accessibility icon

EWRC online događaj: „Put razvoja kružnog gospodarstva“

10. rujna 2020.

Registracija za događaje #EURegionsWeek je otvorena!

Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje dijeljenje, posudbu, ponovno korištenje, popravljanje, obnavljanje i reciklažu postojećih proizvoda i materijala što je dulje moguće kako bi se stvorila dodatna – duža – vrijednost proizvoda. Na ovaj način produljuje se životni vijek proizvoda te istovremeno smanjuje količina otpada.

Prijelaz prema kružnom gospodarstvu jedan je od najvažnijih ciljeva Europske agende zbog borbe s klimatskim promjenama i preusmjeravanja našeg postojećeg rastrošnog modela života i potrošnje na održiv i zeleniji put.

U organizaciji online događaja usmjerenog na kružno gospodarstvo: Put razvoja kružnog gospodarstva, glavnoj europskoj zajednici za klimatske inovacije  – EIT Climate KIC, pridružili su se partneri REPLACE, DIGIPRIME i CIRC-NSR.

Događaj će se održati online 20. listopada u 16,30 h, a istraživati će čimbenike uspjeha i rješenja za postojeće prepreke europskih praktičara dok će se raspravljati o regionalnom upravljanju i kružnom gospodarstvu.

Biti će moguće otkriti više o sljedećim projektima:

  • Akademija o cirkularnoj ekonomiji

Registrirati se možete OVDJE.

Najnovije