Accessibility icon

FLAG Alba odobrio projekte u vrijednosti od 2.671.785,92 kn bespovratnih sredstava za očuvanje ribarske tradicije i promicanje održivog ribarstva

25. ožujka 2022.

Dana 23.ožujka 2022. godine na mjestu bivše ribarnice (Pescheria) u Starom gradu Labinu svečano su dodijeljene Odluke o odabiru za projekte u okviru Mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a Alba.
Navedene Odluke o odabiru odnose se na 6 projekata čija je sveukupna visina bespovratne otpore 2.671.785,92 HRK. Odluke su uručili voditeljica FLAG-a Alba Mirela Faraguna i predsjednik FLAG-a Alba Robert Mohorović.

Među odobrenim projektima nalazi se i projekt u čijoj je pripremi sudjelovao Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove. Riječ je o projektu “Skokom do mora”, prijavitelja Općine Sveta Nedelja, ukupne vrijednosti 164.634,00 HRK.

Potpora u pripremi navedenog projekata pružena je u sklopu projekta “Suradnjom i znanjem do snažne EU regije”, kojeg JU Regionalni koordinator Istarske županije provodi sa svrhom pružanja pomoći javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi EU projekata te povećanja apsorpcije EU sredstava u Istarskoj županiji.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

 

Najnovije