Accessibility icon

FLAG NATJEČAJ] FLAG ALBA ODOBRIO 1,54 MILIJUNA KUNA ZA PROJEKTE RIBARSKE BAŠTINE LABINŠTINE

1. ožujka 2021.

Dana 19.02.2021. godine, na sjednici Upravnog odbora FLAG-a Alba donesene su Odluke o odabiru projekata za mjeru 2.2.1. “Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-a Alba“.

Navedene odluke odnose se na 5 projekata čija je sveukupna vrijednost 1,540.450,00 HRK.
U okviru Mjere 2.2.1. financirati će se projekti:
✅ Grad Labin za projekt „Rekonstrukcija i opremanje dječjeg igrališta Giuseppina Martinuzzi u Rapcu“, dodijeljeni iznos potpore 687.297,52 HRK.
Realizacijom projekta dječje igralište u Rapcu biti će ujedno i prvo tematsko – edukativno igralište na području Grada Labina. U sklopu projekta postaviti će se dječje sprave s motivima broda, mora i morskih životinja, te edukativne tabele o povijesti ribarstva na području Labinštine.
✅ Turistička zajednica grada Labina za projekt „Festival kvarnerskog škampa“, dodijeljeni iznos potpore 209.429,75 HRK.
Gastro manifestacija temeljena na morskoj deliciji-kvarnerskom škampu, planirana uz suradnju lokalnih ugostitelja i ribara sa ciljem daljnjeg brendiranja područja labinštine po lokalnoj gastronomiji obogaćivanjem gastro ponude i turističkog proizvoda područja.
✅ Općina Kršan za projekt „Razvoj interpretatora maritimne i ribarske baštine“ dodijeljeni iznos potpore 97.062,00 HRK.
Realizacijom projekta osposobiti će se 20 certificiranih interpretatora ribarske i maritimne baštine, koji će na inovativan način interpretirati i promicati lokalnu baštinu te stvoriti dodanu vrijednost proizvoda i usluga koje promiču.
✅ Općina Kršan za projekt „Očuvanje tradicije i održivi razvoj lokalnog pomorstva i ribarstva Općine Kršan“, dodijeljeni iznos potpore 455.419,25 HRK.
Projektom se planira izrada Strategije očuvanja i održivog razvoja pomorstva i ribarstva na području Općine Kršan i izrada Cost-benefit analize poticajnih mjera za razvoj ribarske industrije na području Općine Kršan.
✅ Turistička zajednica Općine Kršan za projekt „Ribarska fešta na Porte“, dodijeljeni iznos potpore 91.343,00 HRK.
Tradicionalna manifestacija u organizaciji TZ općine Kršan koja privlači brojne zaljubljenike u malo ribarsko mjesto Plomin Luku. U sklopu gastro manifestacije planiran je i bogat edukacijski program radionice, igre, kvizovi i sl.
Upravni odbor FLAG-a Alba donijelo je i jednu Odluku o odbijanju i to nositelja projekta Pučko otvoreno učilišta Labin za projekt „More sjećanja“ radi nepotpunosti dokumentacije propisane Natječajem za provedbu mjere 2.2.1..

 

Najnovije