Accessibility icon

Glas Istre u mjesečnom prilogu ‘EUROeko’ predstavio aktivnosti projekta 3D FOR VET

14. svibnja 2020.

Uspjesi projekta 3D FOR VET, financiranog iz programa ERASMUS+ objavljeni su 13.5.2020. u mjesečnom prilogu ‘EUROeko’  dnevnih novina Glas Istre.

Projekt nastao iz potrebe da se nadogradi i inovativnije pristupi temi 3D printanja u obrazovanju učenika tehničkih zanimanja bliži se kraju, a stečena znanja i vještine učenici već primjenjuju u praksi.  Tako su nastavnici i učenici Tehničke škole Pula imali priliku stečeno znanje iskoristiti u praksi tako što su sudjelovali u akciji printanja zaštitnih vizira koji služe medicinskom osoblju u zaštiti protiv virusa. Učenici Tehničke škole Pula vizire izrađuju na 3D printeru nabavljenom upravo putem spomenutog EU projekta.

Kako bi stečeno znanje prenijeli na ostale učenike i profesore, projektno partnerstvo trenutno izrađuje Priručnik za izvođenje praktičnih radionica na 3D printeru. Priručnik će biti dostupan široj javnosti na više europskih jezika u tiskanom i digitalnom obliku. Hrvatsko izdanje priručnika moći koristiti svi zainteresirani dionici i ostale strukovne škole koje koriste 3D printere u nastavi.

Glas Istre, prilog EUROeko 13/5/2020

 

 

Najnovije