Accessibility icon

Glasajte za najbolji EU projekt u Hrvatskoj 2023.

15. rujna 2023.

Čak 39 EU projekta natječe se za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt koji četvrtu godinu zaredom zajednički provode Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pobjednici će biti izabrani prema kategorijama:

  • Doprinos znanosti i inovacijama;
  • Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici;
  • Doprinos prekograničnoj suradnji;
  • Doprinos poduzetništvu;
  • Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti.

Istarska županija, u suradnji s Regionalnim koordinatorom Istarske županije, na natječaj je prijavila projekt GeoIST3A-Valorizacija prirodne baštine u Istarskoj županiji unapređenjem konkurentnosti turističke ponude.

Projekt GeoIST3A provodio se od studenoga 2018. do srpnja 2022. godine, s ciljem unapređenja konkurentnosti turističke ponude valorizacijom prirodne baštine na području Novigrada, Rovinja i Tara. Nositelj projekta je Javna ustanova Natura Histrica, a partneri Grad Rovinj – Rovigno i TZ Grada Rovinja. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.305.570,03 EUR, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 907.467,33 EUR.

U sklopu projekta otvoren je Posjetiteljski centar geološkog spomenika prirode Kamenolom Fantazija, poznatiji kao Cava di Monfiorenzo – jedini geološki spomenik prirode na području Istarske županije. Posjetiteljski centar Kamenoloma Fantazija postao je jedini lokalitet u Istarskoj županiji namijenjen prihvatu šireg spektra posjetitelja, na kojem se provode stručne geološke edukacije za učenike, studente i širu zainteresiranu javnost.

Kroz projekt se unaprijedila konkurentnost turističke ponude, valorizacijom, uređenjem i prezentacijom prirodne baštine na području Grada Rovinja, izrađena je posjetiteljska infrastruktura, izvršena su geološka istraživanja područja čiji su rezultati bili temelj za geološku studiju i izradu monografije posvećene Kamenolomu Fantazija, izrađena je muzealizacija i interpretacija lokaliteta.

Projekt GeoIST3A prijavljen je unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici. Glasanje traje od 14. do 20. rujna 2023. godine, nakon čega će biti proglašeni pobjednici.

Za najbolji EU projekt možete glasati OVDJE

Najnovije