Accessibility icon

Glasajte za najbolji EU projekt u Hrvatskoj u 2022.

7. listopada 2022.

Čak 37 EU projekta natječe se za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt kojeg organizira Hanza media u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pobjednici će biti izabrani prema kategorijama:

  • Doprinos znanosti i inovacijama;
  • Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici;
  • Doprinos prekograničnoj suradnji;
  • Doprinos poduzetništvu;
  • Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti.

Iz Istarske županije kandidirana su tri projekta. U kategoriji Doprinos znanosti i inovacijama prijavljen je projekt COASTENERGY – Blue energy in ports and coastal urban areas u kojem je IRENA – Istarska regionalna energetska agencija sudjelovala kao vodeći partner.
U kategoriji Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici prijavljeni su projekti CREW – Koordinirano upravljanje močvarnim područjima u prekograničnom dijelu Hrvatske i Italije, u kojem je Javna ustanova Natura Histrica sudjelovala kao partner, te projekt ICARUS – Intermodal Connections in Adriatic-Ionian Region to Upgrowth Seamless solutions for passengers, u čijoj je provedbi u svojstvu partnera sudjelovala IDA – Istarska razvojna agencija.

Glasanje za najuspješniji projekt otvoreno je do 17. listopada 2022. do 24 sata.
Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati na Danima regionalnog razvoja i fondova EU krajem listopada.

Više informacija o kandidiranim projektima i načinu glasanju dostupno je na poveznici.

Najnovije