Accessibility icon

Interreg IPA Adrion 2021.-2027. – objava prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga

6. travnja 2023.

Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje (Interreg IPA Adrion) 2021. – 2027. otvorio je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije da prijave svoje projekte.

Za prijavitelje su otvorena sva 3 tematska prioriteta i većina specifičnih ciljeva, a vrijednost poziva iznosi oko 65 milijuna eura Interreg sredstava uz stopu sufinanciranja od 85%.

Tematski prioriteti:
• Suradnjom za pametniju Jadransko-jonsku regiju – 16.7 milijuna eura Interreg sredstava
• Suradnjom za zeleniju Jadransko-jonsku regiju – 42.3 milijuna eura Interreg sredstava
• Suradnjom za povezaniju Jadransko-jonsku regiju – 6.7 milijuna eura Intrerreg sredstava

Poziv je otvoren od 4. travnja 2023. do 30. lipnja 2023. godine, a ugovaranje i početak provedbe projekata očekuje se početkom 2024. godine.

Projektni konzorcij se mora sastojati od najmanje 6 financijskih partnera iz 6 različitih zemalja programskog područja. Od toga tri partnera moraju biti iz EU dijela programskog područja, a tri iz IPA dijela programskog područja.
Preporuka programa je da projekti imaju maksimalno 12 partnera.
Maksimalni iznos financiranja je 1,5 milijuna eura Interreg sredstava, a razdoblje implementacije je najviše 36 mjeseci.

Detaljnije informacije o pozivu i dokumentacija objavljeni su na službenoj programskoj stranici.

Zajedničko tajništvo Programa najavilo je održavanje info radionice posvećene 1. pozivu koja će se održati 19. travnja 2023. u Sarajevu. Više informacija o radionici i registraciji dostupno je na web stranici programa.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, također najavljuje nacionalne info radionice koja će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa i uvjetima prvog poziva, a točno vrijeme i mjesto održavanja biti će objavljeni na stranicama: https:/razvoj.gov.hr i http:/www.strukturnifondovi.hr.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

Najnovije