Accessibility icon

Javni poziv za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila na alternativna goriva za gradski prijevoz (komunalni linijski prijevoz) 2020.

7. listopada 2020.

Trenutno je u tijeku javni poziv  za sufinanciranje  kupnje novih vozila za prijevoz putnika u gradskom prijevozu kategorije M2, M3 s vrstama pogona: električni i vodik.

Cilj poziva je povećanje energetske učinkovitosti gradskog prijevoza uz istovremeno uz istovremeno smanjenje štetnih štetnik tvari u zraku i sprečavanje onečišćenja  u gradovima. Pravo na sredstva mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave JLS) te trgovačka društva u vlasništvu JLS koje obavljaju javni prijevoz putnika na komunalnim linijama u skladu s Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu, propisima o komunalnom gospodarstvu i sukladno Uredbi (EK) br. 1307/2007 i koji nema obilježja drugih oblika prijevoza.

Raspoloživa sredstva Fonda po ovom pozivu iznose 100.000.00,00 HRK. Sredstva Fonda dodjeljivat će se do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava.

Prijava se predaje putem e-sustava dostupnog na adresi www.fzoeu.hr.

Dodatne informacije mogu se dobiti ovdje.

 

Najnovije