Accessibility icon

Javno savjetovanje – Nacrt Konačnog prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima

13. travnja 2021.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je Nacrt Konačnog prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima na portalu e-savjetovanja. Istom možete pristupiti klikom na iduću poveznicu: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=16342

Savjetovanje o nacrtu Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima provodi se prije upućivanja u drugo čitanje u Hrvatski sabor iz razloga izmjena i dopuna koje su uvrštene nakon prvog čitanja i prihvaćanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o otocima na 6. sjednici Hrvatskog sabora održanoj 5. ožujka 2021. godine. Vezano za prijedlog iznesen u raspravi u prvom čitanju, člankom 18. Konačnog prijedloga zakona izmijenjen je članak 37. Zakona o otocima. Izmjena je uvrštena zbog potrebe određivanja uvjeta, načina i kriterija na osnovu kojih se otočnim poslodavcima, kroz primjenu upravnog postupka, dodjeljuju državne potpore. Uz navedeno, u članku 17. nacrta Konačnog prijedloga zakona brisane su zadruge kao mogući prijavitelji na javni poziv putem kojeg se dodjeljuju bespovratna financijska sredstava za sufinanciranje provedbe aktivnosti promocije Programa „Hrvatski otočni proizvod“ s obzirom na to da su predmetnom odredbom obuhvaćeni isključivo subjekti koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost. Kako su navedene odredbe naknadno uređivane, ponovno se provodi ovaj postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnosti za konačni zakonski prijedlog.

Savjetovanje je otvoreno do: 24.4.2021.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj/sadržaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 2.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

Najnovije