Accessibility icon

Komisija objavila poziv za prijavu prijedloga za Erasmus+ u 2023. godini

7. prosinca 2022.

Europska komisija je objavila poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2023. godinu koji će sljedeće godine nastaviti podupirati prekograničnu mobilnost učenika, studenata i polaznika strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, polaznika obrazovanja odraslih, mladih koji sudjeluju u programima neformalnog učenja, nastavnog osoblja i drugih odgojno-obrazovnih djelatnika radi stjecanja europskog iskustva u obrazovanju i osposobljavanju.

S godišnjim proračunom programa od 4,2 milijarde eura, naglasak je stavljen na uključivanje, aktivno građanstvo i demokratsko sudjelovanje te zelenu i digitalnu transformaciju u EU-u i na međunarodnoj razini. Od 2023. program će uključivati novu aktivnost za potporu sportskim trenerima za sudjelovanje u projektima mobilnosti, čime će se mogućnosti za prekograničnu suradnju i učenje izravno proširiti na lokalne sportske organizacije i njihovo osoblje.

Za financiranje u okviru programa Erasmus+ mogu se prijaviti sva javna i privatna tijela koja djeluju u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Nadalje, skupine mladih koje su aktivne u radu s mladima, ali ne nužno u okviru organizacija mladih, mogu se prijaviti za financiranje za mobilnost u svrhu učenja za mlade i osobe koje rade s mladima, aktivnosti sudjelovanja mladih i aktivnosti uključivanja u okviru inicijative DiscoverEU.

Za ovaj poziv na podnošenje prijedloga predviđeno je ukupno 3 393,17 milijuna EUR, od čega:

  • obrazovanje i osposobljavanje: 2 980,70 milijuna EUR
  • mladi: 321,12 milijuna EUR
  • sport: 65,13 milijuna EUR
  • aktivnosti Jean Monnet: 26,22 milijuna

Više na https://croatia.representation.ec.europa.eu/news/komisija-objavila-poziv-za-prijavu-prijedloga-za-erasmus-u-2023-godini-2022-11-23_hr

Najnovije