Accessibility icon

Komisija pokreće platformu „Fit for future” i poziva stručnjake da se pridruže

13. svibnja 2020.

Europska komisija pokrenula je platformu „Fit for Future”, stručnu skupinu na visokoj razini koja će Komisiji pomoći da pojednostavi postojeće zakone EU-a i smanji administrativno opterećenje za građane i poduzeća. Pomoći će i u osiguravanju da zakonodavstvo EU-a bude doraslo promjenama koje donosi budućnost, s obzirom na potrebu za suočavanjem s novim izazovima kao što je digitalizacija.
Platforma „Fit for Future” – koja će se sastojati od dvije skupine, skupine predstavnika vladâ i skupine predstavnika dionika – okupit će predstavnike nacionalne, regionalne i lokalne razine iz država članica te predstavnike Odbora regija, Europskog gospodarskog i socijalnog odbora i skupine dionika s praktičnim stručnim znanjem o raznim područjima politika.
Kad ta platforma započne s radom, šira javnost i dionici moći će pridonositi njezinu radu na smanjenju opterećenja i pojednostavnjenju zakonodavstva. K tome, putem portala pod nazivom „Iznesite svoje mišljenje” građani i dionici mogu podijeliti svoja stajališta o postojećim zakonima i dati prijedloge za nove politike EU-a.

Najnovije