Accessibility icon

Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine

13. rujna 2023.

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u Zagrebu se 12. i 13. rujna održava dvodnevna Konferencija o budućnosti kohezijske politike nakon 2027. godine.
Kohezijska politika jedna je od najvažnijih investicijskih politika Europske unije koja teži 30 % EU proračuna i koja je zaslužna za brojna kapitalna ulaganja koja su se u Hrvatskoj realizirala u proteklom razdoblju uz pomoć EU fondova.

Hrvatska je od svog ulaska u Europsku uniju prije 10 godina postala primjer pozitivnih učinaka kohezijske politike, a ova je konferencija okupila brojne predstavnike europskih i nacionalnih institucija, akademske zajednice, lokalne i regionalne samouprave, upravo kako bi raspravljali i dali doprinos u njenom oblikovanju za naredno programsko razdoblje nakon 2027. godine.

Konferenciju su otvorili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, uz video obraćanje potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice iz Bruxellesa. Konferenciji je prisustvovala i ravnateljica JU Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove.

 

Najnovije