Accessibility icon

MINISTARSTVO RADA I MIROVINSKOGA SUSTAVA OBJAVLJUJE ČETVRTU IZMJENU NATJEČAJA „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II“

8. lipnja 2020.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je 1. lipnja 2020. objavilo četvrtu izmjenu natječajne dokumentacije za otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ (UP.02.1.1.13). Natječajna dokumentacija izmijenjena je zbog uvođenja primjene pojednostavljenih troškovnih opcija koje su odobrene od strane Europske komisije. Uvjeti propisani u izmijenjenoj verziji poziva primjenjuju se na sve projektne prijedloge, neovisno o datumu njihovog podnošenja.

Od 2. lipnja 2020. godine, slijedom zaprimanja velikog broja projektnih prijedloga, povećavaju se dostupna financijska sredstva za otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ (UP.02.1.1.13), čime ukupna financijska alokacija za predmetni Poziv iznosi 550.000.000,00 HRK. Predmetnim povećanjem dostupnih financijskih sredstava izravno će se utjecati na zapošljavanje pripadnica ciljane skupine – nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje kontinuirano nailaze na niz poteškoća na tržištu rada, te ujedno socijalnom uključivanju krajnjih korisnika – starijih i/ili nemoćnih osoba. U okviru ovog Poziva, ženama se osigurava i dodatno obrazovanje i to za zanimanja koja su deficitarna u njihovoj lokalnoj zajednici, koje će im, po završetku rada na projektu, omogućiti veću zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada. Slijedom navedenoga, dana 3. lipnja izmijenjena je natječajna dokumentacija u točki 1.6 Financijska alokacija i iznos bespovratnih sredstava.

Natječaj i novi natječajnu dokumentaciju možete vidjeti OVDJE.

Najnovije