Accessibility icon

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila akreditacije regionalnim koordinatorima

20. studenoga 2020.

U utorak, 17. studenoga 2020. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak održala je sastanak s regionalnim koordinatorima.

Tema sastanka koji se održao u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU bila je priprema novog Višegodišnjeg financijskog okvira u koji će biti uključeni svi regionalni koordinatori 20 hrvatskih županija i Grada Zagreba, Mehanizam za oporavak i otpornost te akreditiranje regionalnih koordinatora.

Obzirom da važeće akreditacije regionalnim koordinatorima ističu 31. prosinca 2020. godine, Ministarstvo je produljilo trajanje važećih akreditacija do 31.12.2023. u skladu s člankom 65. stavak 2. Uredbe (EU) br.1303/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 17. prosinca 2013. godine.

Regionalni koordinatori biti će u sljedećoj financijskoj perspektivi uključeni u decentralizirane funkcije upravljanja EU fondovima, a na ovaj način regionalne koordinatore se usmjerava na ujednačeni rad i funkcioniranje kako bi bili produžene ruke ministarstva na regionalnoj razini te tako pridonijeli ravnomjernom regionalnom razvoju RH.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

Najnovije