Accessibility icon

Najava 1. natječaja u okviru programa Interreg Europe 2021. – 2027.

21. ožujka 2022.

Program Interreg Europe podržava razmjenu i prijenos iskustava, inovativnih pristupa te jačanja kapaciteta među javnim tijelima i drugim relevantnim organizacijama diljem Europe. Cilj je poboljšati regionalne razvojne politike i instrumente, uključujući programe u okviru EU cilja Ulaganja za radna mjesta i rast. Prihvatljivi prijavitelji i partneri su javne i privatne neprofitne organizacije iz 27 EU zemalja te iz Norveške i Švicarske.

Korisnici sredstava iz ovog programa mogu surađivati na svim zajednički relevantnim temama u skladu s njihovim regionalnim potrebama, sve dok to spada u okvir kohezijskih politika Unije. Unatoč tome, 80% budžeta za projekte bit će namijenjeno projektima čije teme potpadaju u jedan od prioriteta:

  • Pametnija Europa
  • Zelenija Europa
  • Jače društvene usluge u Europi

Natječaj se otvara 5. travnja 2022. i trajat će do 31. svibnja 2022. do podneva. Također, dodatne informacije, kao i potencijalne partnere moguće je potražiti i na službenim stranicama programa https://www.interregeurope.eu/about-us/2021-2027/

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

Najnovije