Accessibility icon

NAJAVA: Međunarodna konferencija Programa “Energija i klimatske promjene” – Energetski i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj

3. ožujka 2023.

Dvodnevna međunarodna konferencija Programa „Energija i klimatske promjene“ u organizaciji Upravitelja Programa (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Uprava za europsku teritorijalnu suradnju), Programskog Partnera (Energetski institut „Hrvoje Požar“) i Donatorskog partnera na Programu (Norveška uprava za vodne resurse i energiju) uz potporu država donatora Islanda, Lihtenštajna i Kraljevine Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP), održat će se u Zadru od 13. do 14. travnja 2023. godine.

Događaj će obuhvatiti relevantnu političku i operativnu razinu s naglaskom na Program „Energija i klimatske promjene“, odnosno generalno područje energetike i obnovljivih izvora energije. Nadalje, naglasak će biti na postojećem stanju stvari i realiziranim programskim aktivnostima te perspektivi Programa koji bi se putem bespovratnih sredstava EGP financijskog mehanizma i u budućnosti provodio u Republici Hrvatskoj. Tijekom konferencije stavit će se fokus i na smanjenje emisije CO2.

Također, predviđene su i interaktivne rasprave u vidu okruglih stolova s tematikom sunčane energije, energije mora te geotermalne energije u kojima će sudjelovati istaknuti domaći i strani stručnjaci, znanstvenici, poduzetnici te korisnici EGP financijskog mehanizma.

Prijave za sudjelovanje su dostupne na slijedećoj poveznici.

Detaljnije informacije o konferenciji, dnevni red, popis govornika, bit će objavljene naknadno.

 

Najnovije