Accessibility icon

Nastavljaju se aktivnosti projekta Walk the Global Walk

8. prosinca 2020.

Usprkos pandemiji koronavirusa i nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, aktivnosti projekta Walk the Global Walk nastavljaju se provoditi prema predviđenom planu. Trenutno je u tijeku održavanje nacionalne Zimske škole koja uključuje izradu nacionalnog Manifesta i edukativna predavanja na temu klimatskih promjena (cilj održivog razvoja br. 13). Sve predviđene aktivnosti održavaju se u on line obliku, poštujući preporuke epidemioloških službi u svrhu zaštite profesora i učenika koji sudjeluju u projektu. Dana 7.12. je u organizaciji JU Regionalni koordinator održana on line edukativna radionica   na kojoj je sudjelovalo 16-ak učenika istarskih srednjih škola koji će u siječnju 2021. zajedno s učenicima iz drugih partnerskih zemalja sudjelovati u izradi Manifesta mladih. Manifest će biti objavljen na mrežnim stranicama svih partnerskih institucija, te će biti upućenim donosiocima odluka na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.  

Projekt Walk the Global Walk ulazi u posljednju godinu provedbe, a cilj mu je razviti kritičku svijest mladih o miru, ljudskim pravima i razvojnim pitanjima s kojima se suočava svijet te ih potaknuti da šire tu svijest među svojim vršnjacima. U planu je do završetka u projekt uključiti 45 profesora te 900 srednjoškolaca iz Istarske županije.

Projekt je financiran je iz programa Europske komisije EuropeAid – “Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”, te traje od prosinca 2017. do kolovoza 2021. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura, predlagatelj projekta je Regija Toscana, a provodi se u suradnji 19 partnera iz 11 zemalja.

Najnovije