Accessibility icon

Nova prilika za hrvatske stručnjake održivog razvoja

20. siječnja 2021.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku objavila je otvoreni postupak javne nabave za razvoj šest projektnih ideja koje spajaju teme transporta, održivog turizma, plavog rasta, obnovljivih izvora energije i kvalitete okoliša vrijedan ukupno 295.081,98 eura. Projektne ideje predložene su i njihov razvoj će biti financiran kroz aktivnosti EUSAIR Facility Point Plus projekta i vrlo su ozbiljan korak prema ostvarenju Jadransko-jonske strategije EUSAIR.
EUSAIR je makroreginalna europska strategija koja u viziju razvoja uključuje održivu komponentu kao obavezu iz Europskog zelenog plana. Održivost znači da ako resurse potrošimo sada, nećemo ih imati u budućnosti. Cilj je strategije dugoročno očuvanje kulturnog i prirodnog naslijeđa na kojemu se taj razvoj temelji.
Stručnjacima se nudi 49.180,33 eura za razvoj svake od šest projektnih ideja, a čak u četiri projektne međusektorske ideje istaknute su teme održivog turizma.

Ovim natječajem hrvatskim stručnjacima pruža se prilika za dokazivanje u području održivog turizma i održivog razvoja na širem makroregionalnom području.

Rok za prijavu je 12. veljače, a natječaj je objavljen na Portalu javne nabave Službenog glasnika Republike Slovenije, na Europskom portalu javnih nabava TED – Tenders Electronic Daily i na stranici projekta https://s7056551.sendpul.se/sl/MjQwOTU2Njgw/dbfd9d23c36a1253f3692c012d789a54s1 na kojima su i svi detalji o usluzi koja se traži te uvjetima i proceduri prijave.

Najnovije