Accessibility icon

Objavljen četvrti Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa „Energija i klimatske promjene“

1. prosinca 2021.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao Upravitelj Programa „Energija i klimatske promjene“, 29. studenoga 2021. godine, objavilo je četvrti Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje kapaciteta za proizvodnju geotermalne energije“.

Poziv je vrijedan 4.956.000,00 EUR te podržava projektne prijedloge u sklopu kojih se planira razvoj pilot projekata s ciljem povećanja kapaciteta za proizvodnju i korištenje toplinske energije dobivene iz geotermalne energije, a koji mogu uključivati sljedeće aktivnosti:

• izgradnje ili revitalizacije proizvodnih i utisnih bušotina u područjima s važećom dozvolom za istraživanje i/ili pridobivanje geotermalnih voda;
• obnove i/ili proširenja toplinskog sustava na geotermalnu energiju;
• izgradnje infrastrukturnih priključaka za integraciju geotermalne topline u postojeći sustav grijanja;
• tehnološke i infrastrukturne promjene postojećih sustava grijanja u svrhu integriranja izvora geotermalne energije.

Prihvatljivi prijavitelji su svi pravni subjekti, javni ili privatni, komercijalne ili nekomercijalne organizacije te nevladine organizacije osnovane kao pravne osobe u Republici Hrvatskoj, a projektni partneri, osim hrvatskih, mogu uključivati i pravne osobe osnovane u državama donatorima (Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu).

Projekti ugovoreni u sklopu poziva sufinanciraju se sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. u iznosu do 85% .
Više informacija o Pozivu, načinu prijave te natječajna dokumentacija dostupni su na stranicama Programa.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga otvoren je do 28. siječnja 2022. godine.

Najnovije