Accessibility icon

Objavljen drugi Javni poziv za uspostavu sustava provjere točnosti informacija

11. rujna 2023.

Dana 8. rujna 2023. godine Agencija za elektroničke medije i Ministarstvo kulture i medija objavili su drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija (referentni broj: NPOO C1.1.1. R6-I2),

Predmet Poziva je dodjela bespovratnih sredstava znanstveno-obrazovnim, znanstvenim i znanstveno-istraživačkim ustanovama (sveučilišta, fakulteti, visoka učilišta, veleučilišta, instituti) i udrugama, samostalno ili u partnerstvu sa znanstveno-obrazovnim i znanstveno-istraživačkim ustanovama i/ili udrugama i/ili pravnim ili fizičkim osobama (samostalni medijski profesionalci) koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća, u svojstvu prihvatljivih partnera, upisani u odgovarajuće upisnike za obavljanje medijske djelatnosti, a kojima osnivač nije tijelo javne vlasti.

Svrha (cilj) Poziva je jačanje otpornosti društva na dezinformacije smanjenjem količine dezinformacija, misinformacija i lažnih vijesti u javnom prostoru, jačanje informacijske pouzdanosti i sigurnosti kod konzumiranja medijskih sadržaja i korištenja društvenih mreža, jačanje kvalitete novinarstva i vjerodostojnog izvještavanja i jačanje medijske pismenosti.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su:

  • Udruge
  • Znanstveno-obrazovne, znanstvene i znanstveno-istraživačke ustanove (sveučilišta, fakulteti, visoka učilišta, veleučilišta, instituti

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznose 1.800.000,00 EUR. Najniži iznos bespovartnih sredstava iznosi 99.542, 10 EUR, a najviši iznos 199.084,21 EUR.

Projektni prijedlog dostavlja se elektroničkom poštom na adresu npoo@aem.hr. Prijave su otvorene od 11. rujna 2023. godine od 8:00 sati. Rok za podnošenje projektnih prijava je 10. listopada 2023. godine do 15:00 sati.

Više informacija o objavljenom Pozivu dostupno je na portalU fondovieu.

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove – Coordinatore regionale della Regione Istriana per i programmi e fondi europei.

Članak/natječaj je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti 1.4. Mjere informiranja za (potencijalne) korisnike u sklopu projekta „Suradnjom i znanjem do snažne EU regije“.

 

Najnovije