Europska izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA)  objavila je Otvoreni poziv za predaju projektnih prijedloga „Prekogranični projekti obnovljivih izvora energije“ u sklopu programa EU CEF – Energetika.

Poziv je namijenjen prekograničnim projektima obnovljivih izvora energije kojima se potiče suradnja među državama članicama u području planiranja, razvoja i financijski isplativog iskorištavanja obnovljivih izvora energije te olakšavanja njihove integracije kroz postrojenja za skladištenje energije s ciljem doprinosa smanjenju emisije ugljika.

Prihvatljive prijavitelje čine sva privatna i javna pravna tijela sa sjedištem u jednoj od država članica, a krajnji rok za predaju projektnih prijedloga je 30. studenog 2021. godine u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 1.000.000,00 EUR, a potpora iznosi maksimalno 50%. U kontekstu proračuna prihvatljivi su svi projekti, no preporuka je da proračun bude između 100.000,00 – 350.000,00 eura.

28. rujna bit će održan virtualni info dan na kojem će se sudionicima predstaviti Poziva, postupak prijave i evaluacije te pružiti vrijedne savjete i trikove za pisanje uspješnog prijedloga.

Obrazac za prijavu pronađite na poveznici.